ENKELRIKTAT, jordbruksutskottet svarar inte…

Goddag Matilda Ernkrans och övriga medlemmar i riksdagens jordbrukssutskott.

Ni får ursäkta att jag är tydlig. Jag tycker det är ynkligt att ordföranden för utskottet inte svarat mig, inte ens en liten notering att hon läst. Hon har inte ens bemödat sig att be någon annan socialdemokrat att svara mig heller. Efter ”efterlysningen” nedan har några enstaka ledamöter svarat och visat intresse att komma på besök. Det finns fler partier än socialdemokraterna som är ointresserade av sakfrågan då svaret uteblivit.

Jag ber väldigt mycket om ursäkt för att jag har ett tydligare språk än andra som försöker få upp diskussionen på agendan. Det handlar om min och mina kollegors ekonomi. Det handlar om hur många av oss som skall tvingas i konkurs (personlig?) innan någon stackars sate på politisk nivå har vaknat. För kom inte och säg till mig att det är bönderna och slakteriernas fel att det inte går att sälja svenskt griskött. Vi har ett fundamentalt fel som NI som sitter på besluten måste begripa. DET GÅR INTE ATT HA ETT REGELVERK FÖR DEN SVENSKA PRODUKTIONEN OCH ETT ANNAT REGELVERK FÖR DET SOM SKALL ÄTAS. FATTA DET INNAN HELA DEN SVENSKA LIVSMEDELSPRODUKTIONEN KRASCHAR.

SKIT I MIG, URSÄKTA SPRÅKET, DET HANDLAR INTE OM MIG. DET HANDLAR OM JOBBEN OCH VÄLFÄRDEN I SVERIGE IDAG OCH OM 10-15 ÅR.

Då ni tycks ha en så stor arbetsbörda att ni inte ens kan svara mig så kan jag möjligen förstå att ni inte har tid att resa hit på ett gårdsbesök. Men jag skall erbjuda mig att åka till Stockholm och besöka er på ett utskottsmöte. Dock slår jag vad om några Stellans Vikingkorvar (kvalitetskorvar av fläskkött) att ni inte vågar bjuda upp mig på ett möte i utskottet. Jag är övertygad om att ni inte skulle orka att höra mig berätta om den verklighet jag befinner mig i. Jag lovara att föra fram näringens budskap på ett sätt som ni aldrig hört det förut. Notera att jag inte sitter i någon styrelse för någon av lantbrukets organisationer.

Matilda, dags att vakna och svara nu.

VAD HJÄLPER DET ATT REAGERA NÄR MAN ÄNDÅ INTE TÄNKT AGERA.

OSA omgående Matilda.

Stellan Ericsson

1 feb 2014 kl. 18.45 skrev Stellan Ericsson:

Hej. Dygnet är inte över ännu men det var väldigt vad få (3 st) som svarat på inbjudan, dessutom ointresserade av att komma på besök. Är det signifikativt med ointresset för sakfrågan. Ser fram emot datumet när ni kommer, eller hur Matilda, det hade väl varit roligt att få komma ut på ett gårdsbesök? Som ordförande för utskottet förväntar jag mig att du svarar.

Öppna gärna länken nedan till tidningen Jordbruksaktuellt, den kan ge perspektiv på olika penningsummor. Håll i er.

http://www.ja.se/?p=44095&pt=105&m=3517

Vänligen Stellan Ericsson

21 jan 2014 kl. 18.31 skrev Stellan Ericsson:

Hej.

Nu kanske ni smält innehållet och tjurigheten i mitt brev nedan. Jag tror att grunden till problemet är en okunskap i beslutande led om vad Svensk jordbruk håller på med i produktionsledet. Det finns en inbyggd tröghet i produktionen. Det tar exempelvis ca 10 månader från att en sugga är seminerad fram tills att skinkan ligger färdig att servera. För att ni skall få julskinka till julen vill det till att en lantbrukare beslutar sig för att seminera nu i februari.

Jag bjuder in Riksdagens jordbruksutskott till ett besök i verkligheten. Ett guidat besök på Lidgris AB med minnen för både kropp och själ. Beställ en buss och kom hela gänget så skall jag ger ett besök som ni sent skall glömma. Om ni inte redan på vägen ner pratar er samman om framtidsinriktningen så har ni bra möjligheter under resan hem.

Datum och tid ger jag er frihet att välja själva. Berätta när och hur många som önskar komma så löser jag det.

OSA 1 februari.

Vänligen Stellan Ericsson
Bredegården, Tranum
TUN

19 jan 2014 kl. 12.39 skrev Stellan Ericsson:

Hej.

Nu får ni ursäkta att jag vresar till. Nu får nån jävel vakna och börja tag i den svenska grisproduktionen o den förbannade dubbelmoralen i Sverige. Så många gånger som ni politiker fått information men inte gjort verkstad av problemen.

Svensk djurskyddslagstiftning är en minimilagstiftning och inte ett konkurrens hinder. RÄTTA MIG OM JAG HAR FEL!.
Jag vill inte ha ett undflyende svar, JAG VILL BLI ÖVERKÖRD OCH MOSAD, ÖVERBEVISAD. FATTAR NI.
Är det någon politiker eller tjänsteman som stångat huvudet blodigt på detta argument och kan visa mig ärren i huvudet?
Vi har inte en enda tull eller avgift som belastar importen. Jag skall följa svensk lagstiftningen och är bakbunden av den men importen skiter ”vi” i fullständigt. Det handlar inte bara om knorren, det handlar om antibiotikarestens mm.

När i hela fridens namn skall någon politiker eller myndighet vakna och visa RYGGRAD!
Var finns stoltheten i den svenska ankdammen?

Den enda myndighet som lyssnar på oss är FRA.

På 70-talet införde Kalifornien miljökrav och krävde katalysator rening på bilar. Det var inget snack om handelshinder, det vara bara vackert för Volvo att följa den lagstiftningen om man ville ha tillträde till den marknaden.

För 15 år sedan producerade vi 4 miljoner årsgrisar, nu mindre än 2,5 miljoner. Hur många jobb har vi exporterat samtidigt som det äts mer griskött än tidigare. Trots att vi inte är självförsörjande på griskött (50-60 procent) så klarar inte slakten av att sälja den svenska produktionen!!! Vad är det för regelverk som gör att bara jag som djurproducent måste följa den svenska djurskyddslagstiftningen och alla led efter är befriade från den. Med en gnutta sunt förnuft borde den väl gälla alla som hanterar djur och produkterna i leden efter, eller är jag fullständigt ute på hal is?

Lägg inte kraften på att svara mig. LÄGG KRAFTEN PÅ ATT SPARKA HÖGRE OCH HÅRDARE. Nu är det inte snack som behövs, nu är det handlingskraft som krävs.

Tummen upp för svensk mat. Svensk mat ger jobb och välfärd i Sverige.

Hoppas budskapet nått fram och att ni inser att jag är förbannad. LÅT VÄCKARKLOCKAN RINGA MEN SE TILL ATT FLER VAKNAR I BESLUTANDE POSITION.

Stellan Ericsson. Bredegården, TUN

Detta har jag hämtat, nedan, från helgens gris @-gris, 17 januari. (grisportalen.se)

1 svar på ”ENKELRIKTAT, jordbruksutskottet svarar inte…

  1. Tack för senast och för goa produkter. Köpte en påse på Passion för mat och den motsvarar verkligen förväntningarna. Såg att det var tillverkat i Vermland, så det blir att ligga på cooparna att få den i butik. //Clabbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *